Stop-Motion Animation

2/4/07
Avans dels efectes especials tal com els entenem ara (creats per ordinador) hi havia un art en majúscules anomenat stop-motion, que consistía en aparentar el moviment de tot tipus d'objectes estàtics a base de capturar fotografíes.
El gran artísta d'aquesta técnica formidable es diu Ray Harryhausen ("Jason and the Argonauts", "Clash of the Titans")que amb les seves innombrables criatures va posar la fantasía al servei del cinema. Malgrat ser una técnica tan antiga i tradicional encara avui és fà servir, autors com Tim Burton ("The Nightmare before christmas") i la productora de cinema Aardman Animations ("Wallace and Gromit") continuen crean les seves històries sobre la base del stop-motion.
A mi particularment m'agrada molt més la "humanitat" d'aquest tipus d'animació que la "perfecció informàtica" de segons quines pel·lícules d'avui en día..., digueu-me carca! :-P

Us deix-ho amb un enllaç a una pàgina web on están totes les criatures creades pel gran Ray Harryhausen amb video inclós, quina delícia!

SaluT i Cinema!

2 Comentaris:

simón ha dit...

Doncs sí, tio. Les coses al cinema ja no són com abans.

I si no, ens fixem en les naus i batalles espacials de les tres "primeres" (fetes) de Star Wars, i les tres "últimes", i qué vols que et digui. Han Solo forever!!!!

:)

marietadelullviu ha dit...

Uo!El Luis estaria encantant de llegir aquesta entrada/article. Ja l'informaré :) Ell mateix em va informar del gran Harryhausen Veig q hi ha més d'un que l'aprecia. No és d'extranyar, tinc record d'alguna peli de les seves i sí, són molt xules. L'ho bo mai passa de moda.PETONEEEEEETS